tirsdag den 7. juni 2016

Den ene af Borums Bowier er fundet, NÆSTEN!

Artiklen om bl.a. "We Are The Dead" (se citat kommentar til den første blogpost nedenfor), der åbenbart hedder "Poeten Bowie" i nemlig nummer 2, 1978, af århusiansk musikfanzine, der hed dB110:

http://www.garagerock.dk/mags/mag.db110.02.jpg

 - jeg spurgte på Facebook og fik svar, og foruden artiklen er der også en radioudsendelse, MEN INGEN AF DELENE ER NOGEN FORELØBIG I BESIDDELSE AF (jeg har lige sendt en forespørgsel til Ole Knudsen, der i Information-linket hævder at ligge inde med et kassettebånd med radioudsendelsen):
    Eftersøger tydeligvis uundværlig artikel om "Poeten Bowie" af Poul Borum, der ifølge Erik Nielsens Bowie-bog er trykt i "dB 110/2, 1978", hvad i alverden gemmer sig bag forkortelsen "dB", hvis ikke david Bowie eller decibel eller Danske Biblioteker?????!!!!! (uddrag fra artiklen i kommentar på min blog)
Linda Nørgaard Et århusiansk punk-fanzine: http://www.garagerock.dk/mag.db110.php

Danish History, Dansk Punk & New Wawe jhistorie 1977- to date
garagerock.dk|By John Eiberg

Lars Bukdahl
Lars Bukdahl Fantastisk! Tak, tænkte ikke på at tage tal med i søgningen! Er der nogen gamle punks derude der har et eks. i besiddelse og vil scanne/kopiere!!?? Peter H. Olesen Jens Unmack Bo Hr Hansen

Lars Bukdahl
Nikolaj Lind Christensen
Nikolaj Lind Christensen Lars Bukdahl Det er ikke utænkeligt at Statsbiblioteket i Aarhus kan hjælpe med et scan: https://www.statsbiblioteket.dk/au/...
Peter H. Olesen
Peter H. Olesen Db står for decibel og jeg har det blad et eller andet sted, men hvor? Det var iøvrigt dér jeg debuterede som skribent i december 1978 med en anmeldelse af en tysk tv-udsendelse med Elvis Costello. (Men jeg var nu aldrig punker!)

Lars Bukdahl
Lars Bukdahl ! ! ! ! (det er fordi jeg mest kender post-punkere ...) men ned i de kasser og lede , Peter!
Lars Bukdahl
Lars Bukdahl Savnede den også år tilbage, da jeg første gang læste EN's Bowie-bog, men dengang var der ikke internet!

Tårnværelset Oplæsninger
Tårnværelset Oplæsninger (= Janus Kodal LB) Så vidt jeg ved er 'Poeten Bowie' også udkommet som 'radioforedrag', med indlagte musikeksempler, findes dog ikke på DR Bonanza, men jeg husker en meget begejstret stemme på et kasettebånd som jeg har ledt efter som en gal - uden held desværre, måske en flytning kan få papkassernes indhold frem i lyset

Lars Bukdahl
Lars Bukdahl ALLE SKAL LEDE SOM GALE i DERES KASSER!
Inge Cederberg
Inge Cederberg "Poeten Bowie" blev, ifølge det alvidende internet, sendt på P3 den 13. februar 1978. Det er for gammelt til at man kan få adgang til det via Statsbiblioteket (endnu)

Lars Bukdahl
Lars Bukdahl Det bliver klarere og klarere, hvad vi ikke kan få fingre i!

Inge Cederberg
Inge Cederberg Konturen af et fravær

1 kommentar:

  1. Næsten ændret til snart! Professor i punk Jan Poulsen HAR bladet og sender en kopi af artiklen til mig SNART - TAK til ham; Poulsen kan i øvrigt oplyse, at artiklen er 100 % identisk med Borums speak i radioudsendelsen. GLÆDER MIG!

    SvarSlet