lørdag den 3. november 2012

Trioen NaLaCa åbnede læsningen

Jeg burde have forreklameret, men i dag klokken 13 åbnede Caspar Eric Christensen, Nanna Damsgaard-Larsen og jeg - og sangersangskriver Chr. Hjelm - KBH LÆSER på Hovedbiblioteket. Vi læste  3 x 3 tekster, vi havde skrevet om de 3 københavnske lokaliteteter KUA, Tivoli og Andys Bar, 2 breve fra Caspars og Nannas on-going mailkorrespondance og mine første Hvedekornsbreve til de Nanna og Caspar, et (positivt) afslag og en optagelse, og 3 stafet-tekster, vi havde skrevet på Bobi Bar, Caspar havde skrevet en tekst, der reagerede på min tekst, der reagerede på Nannas tekst, der reagerede på Hjelms albumtitel Før vi blev lette. Vi synes selv, vi var en stor succes! Her er mine tre bidrag, hvis ikke Caspar offentliggør sine på sin blog (mailen er der allerede), kan han gøre det i mit kommentarfelt, og Nanna kan vælge, om hun vil aflevere sine her eller dér eller - forhåbentlig ej! - slet ikke, det fik vi ikke lige aftalt:


KUA er Cuba
Isoleret fra omverdenen, rygende store, opreklamerede cigarer, som smager ad helvede til, og man bare kommer til at hoste kritisk af, hvilket man for gud skyld bliver nødt til at skjule, for ellers kommer man i sikringscelle, og det eneste, der hjælper på den dårlige smag og hoste er lyserøde skumgummifiduser, og dem bliver man decideret tortureret for at gumle, og det hele styres af en ældgammel commandante, selve cigarmesteren, der hele tiden erklæres død under alle sine forskellige  aliaser, Bar og måske er han faktisk bare et spøgelse lavet af cigarrøg, og henne ved Netto, ikke fordi KUA er Netto, KUA er Cuba, og Netto er Letland, men ved Neto ved siden af KUA er der et skilt, eller faktisk er det vel fitnesscentret midt mellem KUA og Netto, der har et skilt, hvor der står, som en advarsel, at stedet er sikret med tåge, og sådan er det også med KUA, der er Cuba, det er sikret  med et comandantespøgelses cigarrøg, som man hele tiden hoster hemmeligt af, sådan her.: ( ) ( ) ( ) ( )

Tivoli er Tripoli
En fancy, smagfuld og kulturradikal krigszone fuld af labyrintiske PH-lamper og desperate mennesker, der stift smilende lader som om, at de ikke helst vil flygte bort til den rå og usmykkede og ærligt blodige krigszone, der er Bakken.

Andys er Andeby
Alle er ænder, undtagen dem, der ikke er ænder, men dem, der ikke, er ænder, er alligevel i familie med ænderne, og alle mistænker, at alle indgår i en stor psykedelisk hallucination, som man ikke selv hallucinerer, men en af de andre gør, det gælder bare om at gætte hvem , og som regel er det Sorteper, eller hans mulede håndlanger, der enten ikke hedder noget eller også hedder Mule, og er din onkel, fordi alle i denne hallucination er din onkel, også alle dem, der er de fleste, som er din tante. 

Nanna Damsgaard Larsen
Brændtvadvej 10
8586 Ørum Djurs

Kære Nanna Damsgaard Larsen

Tak for teksterne til Hvedekorn, som jeg desværre må takke nej til. Der sker noget ondt/præcist skævt og (derfor) interessant i ”Nabobørn I-II” (især) og ”En ambulance kommer for sent”, men der mangler begge steder lige en opfriskende opstramning, en rask afsyring, før de sidder i det ormstukne skab, men skriv samtidig målrettet ondt og sært videre, til du har en hel, stikkende lille bunke (og drop de længere prosaer a la ”Frikadelle”, ”Vi var meget glade” og ”Grævling”, hvis OK energi alt for fredeligt ikke fører nogen (onde!) steder hen). Og læs (med måde) Preben Major Sørensen og Harald Voetmann og måske også Viggo Madsen.

Mange hilsner

Lars Bukdahl
Redaktør af Hvedekorn

Caspar Eric Christensen
Nørrebrogade 20, 3.
2200 Kbh N

                                                          maj 2011

Kære Caspar Eric Christensen

Tak for digtene til Hvedekorn - jeg vil gerne bringe de 2, ”den ’fest’” og ”står nede på gaden” i nr 4,, 2011, eller 1, 2012, fordi de flosset energisk formår at oprette deres sørgmuntre turbo-zoner (jeg er selvfølgelig skeptisk overfor historik-punchlinen i ”står nede gaden” men netop derfor (pga. min skepsis) er den i orden!); de 3 andre digte når ikke på samme måde frem til at træde i opgearet karakter. Du har klart nok læst Theis Ørntoft (og gjort det selvstændigt, om jeg så sige) og kan med fordel tjekke andre af de yngre ud, som fx Chresten Forsom, Palle Sigsgaard, Peter Clement Woetmann (og hele Hvede-holdet), i arbejdet frem mod at gøre din heftighed endnu præcisere.

Mange hilsner

Lars Bukdahl
redaktør af Hvedekorn
   
okay jeg er splittet her
mellem at tale om
nationalismen, hvis ikke
patriotismen i at
synge på dansk,
som heldigvis ikke, ikke
så jeg kan mærke det,
er der i at digte på dansk,
det er som om, det er godt
for DK at synge på dansk,
og at man er forpligtet til
at blive ved med det, ellers
forgår nationen, og derfor
burde vi lige nu holde op
med at skrive digte på dansk
og starte med at skrive dem
på gøglerfinsk fx, yksionen
pleni fikumen talkum
tuuminen, og mellem at tale
til den hjelm, som Chr.
Hjelm vel ikke kan lade
være med at tænke, at
han faktisk har på hovedet,
og som patriotisk, nu
han skriver på dansk, kan
blive nødt til at være en
vikingehjelm, som de fordums
kæmper hos Oehlenschläger,
af plastic som i min barndom,
og jeg vil gerne sige til den
hjelm på Hjelm, at den gerne
må lette sådan ca. nu -

4 kommentarer:

  1. begge kommer op bloggen imorgen. Nannas kommer iøvrigt som en del af fmeka-serien. yes. og sweet med tekstpublicering btw.

    SvarSlet
  2. http://caspareric.wordpress.com/2012/11/05/noter-pa-min-macbook-inden-kbh-laeser-oplaesning-d-211-12-kbh-laeser-pt1/

    SvarSlet
  3. http://caspareric.wordpress.com/2012/11/05/4-digte-af-nanna-damsgaard-larsen-the-fmeka-series-2/

    SvarSlet