fredag den 27. april 2012

Bammelam!

Jeg er meget langt fra færdig med at hænge tegninger op, elefantsnot er som det præ-tyggede tyggegummi, det ligner, et uhyre besværligt materiale, og der skal fire stykker på hver tegning, pyhHA!, her er i en mellemtid endnu en af Storm P's 1938-kortprosaer uden for nummer, som jeg nu omsider har fået i komplet kopi - bevis endnu en gang på at han er en af de allerstørste og originaleste prosaister i mellemkrigstiden, på linje og niveau med internationale surrealister & co.:

I Fantasiens Verden

De maa lave et Slagord, sagde Direktøren og lænede sin Ryg mod Skrivebordet, saa Bronzeløven flyttede sig et Hanefjed.
  - Altsaa, forstaar de - et Slagord - der er Vand i Hønen - hva' eller Ninikkenikkepim - er det ikke noget?
  Humorist Sørgepil - J.F. Sørgepil, bøjede Hovedet, saa selerne strammede i Ryggen.
  - Ja - hvad véd jeg - fortsatte Direktøren og slog ud med Haanden, saa fire Diamantringe faldt ud af Vinduet - Have a cigar - (american style) - have a cigar?
  - Men Søregpil tog to - han var jo Humorist.
  - Et Slagord - ja'a - og ja'a - et Slagord, saadan en Døgnflue - (armenhvadfornoget) - lad nu se mig - æh - hm - Direktøren kikkede lidt på Manicuren og saa skuffet ud - ja og nej - - ja og ja - du bestiller altsaa Bordet.
  uret dikkede mellem to nøgne Giganter, som holdt en Kølle parat i den løftede højre Haand - en Panter sneg sig under Sekstallet, og resten var Marmor og forgyldt Bronze - dyrt Ur - gik ikke godt.
  Et Slagord - - Humoristen bad om lidt Betænkningstid, og saa for sig en stor Skov med stille Maaneskin og Beethoven i Pels.
  - Ja, men kære Ven, det maa være nu - - - De. som er saa sjov til daglig - De maa da sgtens ku' hitte paa et Skaldet Slagord.
  - Ja - selvfølgelig, svarede Humoristen og tabte en Taare ned i Vestelommen, hvor den lagde sig lige i Hullet af en Yalenøgle.
  - Jeg har det - jeg har det - Bammelam!
  - Selvfølgelig! skreg Direktøren, dér er det - Bammelam - jeg vidste jo, at De var manden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar