fredag den 15. april 2011

Helle Helle-festival 3: og æbleskum

Den bedste anmeldelse af Dette burde skrives i nutid i Politiken i dag er Helle (!) Brønnum Carlsens beskrivelse af sin dessert i Frederiks Have (jf. den kuldkastede kommentar nedenfor om smagningen af smagen i smagsdommen og al den mad, der altid er på spil i Helles romaner):

Vaniljeparfait lyder næsten endnu mere trivielt [end hvid chokoladecreme med havtorn] - selv om det nok skriver sig ind i en lidt ældre frankofil historie, men her var den i sit rette element og nok den bedste vinilleparfait, jeg har fået. den blev serveret i form af et iskoldt rør i midten af tallerkenen, som var omgivet af sød bitter, fed chokoladecreme, friske æblestykker, æblegele og æbleskum (ja her er en særlig forkærlighed for treenigheder af en udvalgt råvare). I anretningen var der også noget, der mindede om knasende mysli med hasselnødder og igen blev stedets fornemmelse for smag og konsistens understreget. For lige at give et frisk pust var her smagt til med mynte. Dessertfreaken måtte overgive sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar