torsdag den 19. august 2010

Han, han, hans, han, hans, hans, hans, ham, han

Så tror da fanden, at jeg forholdt mig så underlig ambivalent til listerne med personer/dyr og talemåder under de enkelte afsnit i Mette Moestrups hybridroman Jævnet med jorden (jeg var lettere skeptisk i min anmeldelse og pænt begejstret i min WA-litteraturpris-nonimering):

Jeg benyttede mig for helvede af et parallelt trick i min gamle, godt og grundigt mislykkede roman Brat Amerika (fra 1990!):

På hver 10. side vist ca. oplistes samtlige foregående jeg'er, mig'er, 'min(e)'er, vi'er og 'os' er og vores'er transformeret til til han'er, ham'er, sig'er, sin(e)'er, de'er, dem'er og deres'er, således fx (to linjer ud af en klump - der er meget jeg & co. i den bog og derfor transformationerne, formoder jeg):

Han, han, hans, han, hans, hans, ham, han, hans, han, hans, hans, han, han, han, hans, hans, han, han, han, han

Det havde jeg bare glemt alt om, indtil jeg i dag var tvunget til for første gang i mange, mange år at åbne bogen (for at finde et citatet til en værkliste inde på WA's hjemmeside, der er blevet en mini-monstrøs citat-mosaik, som jeg er bange for ligner mig på et skudhul) - og selv hvis Mette har læst Brat Amerika, hvilket jeg virkelig håber, hun ikke har, har hun stensikkert glemt den lige så hurtigt og effektivt som jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar