torsdag den 8. november 2012

Smalhed som mindst profitabel bredde

Flere har allerede trist fremhævet Busck-direktør Helle Busck Fensvigs (ikke nødvendigvis iflg. hende selv) triste bemærkning i Carsten Andersens artikel om Busck-kædens underskud i dag:

Jeg håber da også at bøger vil indgå i vores sortiment i fremtiden, men det gør de kun, hvis vi kan tjene penge på at have dem.

Men bemærkelsesværdig er også direktør for Politikens Forlag Carsten Blauerts proklamation i samme artikel:

Til næste år skærer vi antallet af titler ned med omkring en tredjedel, og der vil ikke være så mange smalle titler, som der har været.

Hvilke smalle titler? Udover titler af Grøndahl, Pryds Helle, Leonora CS (der vel ikke betragter sig selv som smalle)? Bare alt ukriminalistisk (men Skov og Pryds vil også være kriminalistiske, så bare alt litterært uambitøst) og ikke-kändis-signeret børnelitterært (heldigt at Peter Frödin takket være TDC er kändis - for 2. bind af hans og Line Knutzons SERIE (SKAL DET VÆRE!) om Lille Allan)?


1 kommentar:

  1. Blot til almindelig information, hvis andre skulle udtrykke intersse for Politikens Forlag - forlagets skønlitterære redaktion har flere udgivelseslinjer og ingen som helst planer om at reducere antallet af udgivelser. Smalle titler kunne jo også tænkes at omfatte andre end de skønlitterære. Det forholder sig sådan, at en af de tre nævnte forfattere ikke udkommer på forlaget, og hverken de to øvrige eller forlaget selv påtænker at ændre på planlagte udgivelsesprogrammer.
    Hvilke smalle titler, spørges der i øvrigt, idet tanken bag synes at være, at forlaget ikke udgiver andet end kendisbaseret børnelitteratur og kriminalistiske bøger. Det må bero på et fejlskøn, idet vi foruden vores velfungerende krimi- og spændingslinje m. fl. tillige udgiver danske samtidsromaner, og det kan fx nævnes, at forlaget for andet år i træk stod bag Bogforums debutantpris, som i år gik til Anne-Cathrine Riebnitzskys Den stjålne vej. Litterært uambitiøst? Det kan diskuteres.

    SvarSlet