onsdag den 4. juli 2012

The Woltjers - dybt uredigeret udgave

Jens B læste nedenstående tekst op til Roskilde Festival, den er helt sikkert virkelig sand:

The Woltjers
 
Min storebror var med i en rockerklub der hed  the woltjers
Det skulle betyde grib men det gjorde det ikke. Det var stavet the woltjers fordi præsidenten var ordblind.
 præsidenten var en der hed tub han var en meter høj men ca 2 meter bred. Tub havde aldrig været fremmelig, før the woltjers havde han specialiseret sig I at gå med bøllehat og på lejrskoler slå med bøjle, og så ellers være tavs og 2 meter bred. Men I 7 klasse læste han bogen Jønke mit liv og så slog han om og blev præsident for the woltjers. The woltjers kom fra Lystrup men optog også medlemmer fra Risskov hvilket betød at rockerklubben lynhurtigt voksede til over 15 fullblown medlemmer. Min storebror havde ikke nogen motorcykel det havde de andre heller ikke bortset fra Gunnar der havde lånt en Suzuki af sin far. Min storebror havde kun en cykel men den arbejdede vi om. Jeg satte personligt skralder på - men da det kom til stykket syntes tub ikke den var værdig. Det der er en cykel Niels
Ja men den har 18 gear og hedder Montana tub.
Ja men det er en cuykel det duer ikke i the Woltjers. Her er vi voksne og hårde af liv. Og en dag komme vi I fængsel
Så måtte min storebror cykle hjem igen. Han græd og var meget ked af det. Det drejede sig om hele hans fremtid. Han ville være med mange af hans bedste venner var gået ind i woltjers. Hele lystrup klanen og folk fra Elsted skole, tub og heino og Jørgen 2 en halv finger og lille mik med killer-øjne, han kunne gøre sådan her: så var man totalt killet.  Hele omgangskredsen tilhørte the woltjers.  Ikke mindst Sune.  Det var særligt sune der var grunden til min storebror ville være med. Det lyder som en dreng men Sune var en pige som min bror gerne ville score. Hun var 14 ligesom ham. Og slank som en mynde.
Hun havde helt stramme cowboybukser i stræk og hvide tennissko og så var hun næsten albino. Hendes hud var ligbleg og utrolig fin. Hendes hår var ikke bare lyst, det var lysende lyst. Og så sunes mærkelige tics der mindede om min brors tics der var sådan en grynten i halsen uden grund som hedder asbergers idag men dengang var tics. Små nervesystems skavanker. Hjernebløp. Det så simpelthen så sødt ud synes min bror. Det var kærlighed ved første blik. Mellem 2 af hinanden uafhængige mennesker. Og sune vidste det. Men var under indflydelse af Tubs højre hånd Hyæne Klaus der havde adgang til øl fordi hans forældre drev en kiosk.
 Det endte med vi brød ind oppe hos fede mogenses farmor og stjal hendes Velo solex. Det blev fede Mogens sindssyg over. Vi låner den blot havde vi skrevet på en seddel dette er kuns et lån til min bror er blevet medlem af the woltjers hilsen x og y skrev jeg på en seddel.  Og fede mogens ville aldrig have opdaget det hvis ikke den seddel var en jeg havde revet af fra min fars patientblok, således stod der mag art. uffe Blendstrup, blåmunkevej 12 nedenunder. Det var smart.  Det betød bank af fede mogens senere. Men hvad gør man ikke for at blive medlem af the woltjers.
Der var en sort Velo Med motor foran som vi malede zebra farvet I daggryet.  Min storebror malede en nøgen dame på tanken og jeg skrev samantha Fox som var en pige med kæmpe patter fra Amerika der var moderne.
Selve styret skiftede vi ud med et rundt et der havde siddet på en gocart. Den blev sværere at styre mén så flot ud med plys på rattet.  Vi trak den derud for ikke at vælte. Der er langt til lystrup. Det går ligeud. Men vi havde store planer. Når først niels var blevet medlem af the woltjers skulle jeg også komme ind på sigt.
Jeg var nok for lille pt. sagde han. Men jeg følte mig ikke lille jeg var 12 år og kæderøg hjemmerullede filter cigaretter og var kendt for at kunne besvime foran diskoteker. Men tilbage til the woltjers. Min storebror havde en hemmelig plan hvor jeg gemte Mig i en busk. jeg synes det var en mærkelig plan men sådan er det med gennemtænkte planer sagde min storebror. Der er øjeblikke hvor planer er så subtile at man ikke fatter den store sammenhæng før mange år efter.  Det tænkte jeg på da jeg sad I busken. Min storebror så utrolig sej ud med stramme cowboy bukser ala sune, og en styrthjelm han havde malet amerikansk flag på. På hjørnet lige inden klubhuset spændte han styrthjelmen på og trak den godt ned I panden. Hvad så tubbu! Hey niller. Tub stod I døren til deres klubhus. Han havde sin vest på uden ærmer, med mærket som var en ulv hvor nogen havde skrevet the woltjers med tush. Tubs arme var helt hvide og fregnede men tykke ca en halv meter tykke. Min storebror parkerede ude på vejen, så den ikke var for tæt på de fuldgyldige medlemmers kreidlere og hvad de ellers havde. Anlægget gik på max derinde. De hørte motor head. “love to touch u baby but Im shaking too much, please don’t touch I shake too much.” Og sad rundt omkring I havestole. Jeg har skaffet en knallert sagde niels. Om den kunne køre? Min storebror nikkede. Og hev veloen hen foran tub. Der ikke kunne finde på andet end at sparke på veloens dæk, for at chekke dæktrykket.  Men hyæne Klaus var mere kontant. Han sad og bappede på en af sin fars piber som han havde betrukket med ond sort læder. Han kunne godt se det var en velo med gocart rat. Er det din mormors? Nej den er importeret fra usa. Så bevis det din nar!
Så cyklede min storebror knallerten igang og nu kom det store øjeblik. For vi havde fyldt æter I tanken derhjemme, så knallerten kørte 110 km I timen 500 meter hvorpå stemplet brændte sig fast og kastede min storebror af så han slog sig af helvede til men det var nok til at min storebror blev medlem af the woltjers. Jeg husker stadig hvordan sune kom hen og hjalp ham op  mens veloen lå og piskede afsted som en døende symaskine med alt for meget æterdamp, og sammen gik de bort I solnedgangen mens de sagde ngh ngh med deres asperger tics. Min mor som var svensk syede det flotteste woltjers logo til ham. Selve navnet var hæklet i lilla og grønt.  Vi havde ikke noget billede af en ulv men min mor tegnede vores egen hund, en Airedale terrier der lå med en bold.  Jeg ved ikke om tub blev sur.
The woltjers existerede I over en måned så blev tub væltet I en paladsrevolution fordi han var for tavs til at udvikle klubben til noget større. Hvergang de holdt møde vendte de andre sig over mod tub der bare stirrede tilbage. Do kan ikke være vores præsident hvis du ikke siger noget tub. Go ka jeg da så.  Men de andre klubber tager vores territorium. Hvad skal vi gøre. Det ville tub ikke svare på. Han forsvarede sig bare med at sige. Vi er the woltjers er do med eller er do do dum.
Desuden var det ekstremt pinligt når han kørte op og ned af lystrup torv og ikke kunne nå gearet med sine fødder. Det blev istedet Pose Anders der dannede the killer whales der siden blev til en rigtig rockerklub. Pose anders er et kapitel for sig, han var voldelig på en omvendt metode. Han hidsede fjender op og når så de kom for at tæske ham råbte han ah ah ik slå stomi!  Idag ligger pose anders på en kirkegård.  Hans pose eksploderede af for mange små grå. Et helt fly på vej til USA skal være blevet tvunget til landing, overalt det her klistrede små grå stads og I midten pose Anders bortsprængt med det her undrende blik. Det gør tub også. Alle er døde bortset fra mig og min storebror. Men det var ikke pga the woltjers men fordi han døde af sit liv og levned og sin spillemaskinehobby.  Klubhuset er forlængst revet ned. Der er heller ingen der kører på kreidler mere.  Men jeg har stadig et ar her som følge af fede mogenses tortur på grundlag af et stk totalt smadret velo. Sådan kan det gå. Og det gjorde det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar