mandag den 2. juli 2012

Roskilde Bibliotek Festival-kupper løbende litteraturen

Til stadighed lidt for ikke at sige MEGET usseligt som alle de fremragende, unge og voksne digtere betydeligt ureklameret er gemt væk på lejrpladsen i warm-up-dagene tirsdag/onsdag + torsdag - det er jo nemlig ikke fordi, der ikke er litteratur inde på selve festivalpladsen i selve festivaldagene: Roskilde Bibliotek bestyrer (det er der bare heller ikke mange, der opdager, for det er vistnok heller ikke program-annonceret) en hel såkaldt Poetry Hall (ved Gloria-scenen), men det er pokker er det, alt i alt 5 (glimrende) forfattere  læser op fredag-lørdag, Amalie Smith (som også i den grad mangler på Forfatterskabet (og ikke er Hvedekorndigter)), Gerd Laugesen, Bjørn Rasmussen (genganger på Forfatterskabet), Alen Meskovic og Peter-Clement Woetmann, derudover forestår billedkunstneren FOS 4 performances, og deudover foregår der vist ikke noget, ud over reoler med bøger og "litterære installationer" iflg beskrivelsen på dette FB-link:

Poetry Hall kan du både komme forbi og tage en spontan slapper med kaffe og bøger, eller du kan opleve performances og lege med litterære installationer. Fredag og lørdag byder på oplæsninger af unge, anerkendte forfattere (Poetry Hour) og performances med kunstneren FOS. Læs mere om performances og installationer: http://www.roskildebib.dk/om%20bibliotekerne/nyheder/nyheder%202012/roskilde%20festival%202012.aspx


Og det er sgu da ærligt talt for absurd med Gyldendals/Rosinante&Co's/HVEDEKORNS perifere, men vældige SHOW vs. denne grandiost placerede  TOMHED - kan der ikke fra de 3 parter, Festival og Bibliotek og Forlag, rettes konstruktivt op på den misere, så vi næste år får den SYNLIGE litterær-festivitas, vi og Festival-gæsterne fortjener ! ?



4 kommentarer:

  1. Ikke fordi installationerne - nu klikkede jeg selv på linket - ikke ser glimrende ud (TIL ET BIBLIOTEK!), men levende digtere er og bliver nu livligere!

    SvarSlet
  2. Det er nu også levende forfattere der står bag installationerne, nemlig dem der også optræder live. Vi glæder os til at se dig derude.

    SvarSlet
  3. Det lyder rigtig spændende - Tror jeg da, jeg bliver nødt til at se:)

    SvarSlet
  4. Hej Lars
    Mon du fik lyst og lejlighed til at kigge forbi Poetry Hall på festivalen? Hvis ikke - eller hvis du gjorde og er blevet nysgerrig efter mere - så kan du følge projektet "Litteraturen finder sted" på www.netlitteratur.dk. Her udvikler og udforsker vi den digitale litteratur, litterær performance og andre genrer, der ikke har bogen som medium - men som der står rigtige, fysiske forfattere bag ;-). Håber på at høre mere fra dig!

    SvarSlet