mandag den 17. oktober 2016

Slagtede darlings, bagte bonusser 8

(outtakes fra Jens Blendstrups Slagterkoner og bagerenker)

--> (MODUL – Jørgen som detektiv)

Her er foregået et mord. Ingen er ganske vist døde. Men kærligheden mellem Jan og Else er blevet dolket her og slæbt ind i skabet bagved. Endnu er her spor efter kamp. Læg mærke til det væltede bord og de svævende stole.  Læg mærke til den nedsænkede kvinde i forgrunden.  Den forpulede blanding af logik og tiden der pibler. Et eller andet sted er der en klokke der kimer. Og en flod der rinder. Og nogens sko der er efterladt i noget sne. Og 4 frenetiske breve krøllet sammen til en sky. Og 8 drømme der bare er i rummet. Et eller andet sted lugter der virkelig af sommer. Jan og Else kendte hinanden i 4 år. Jan var polyteknisk. Else mere humanistisk. Det var noget med en tilbagevendede tur til Schweiz. Noget med en hytte og fuldkommen ro.  Kærligheden forsvarede sig godt. Til det sidste.  Det var den sorte neger fra Botswana der fandt den for godmodig. Kærligheden. Han brækkede nakken på den og smed den i et isskab.  Ikke mere snak om den sag.

Her har nogen været musestille. Det er helt tydeligt at her har nogen nægtet at sige en lyd. Der er tale om 2 kvinder der har noget at sige hinanden. Men det de havde at sige var så stort at de ikke tude sig det højt. Så derfor har de været stille. Indtil de myrdede hinanden af ren og skær kærlighed (til tavsheden.)

Men her er der atter foregået et mord igen. Denne gang har der været tale om en Jack the Ripper-agtig figur sikkert god nok på bunden, tilsyneladende ansat som fiskeekspert i en forretning for ciklider, men en dag har pumpen eller noget ikke virket og så er raseriet kommet op i ham. Så her er der foregået et mord. Figuren, lad os kalde ham Keld, har druknet ciklide-forretningsejeren. Og gemt ham på bunden af akvariet i et vrag af en plastikfiskekutter.

Her er der foregået et mord. Et mere tyst mord. Men ikke desto mindre et mord. Vi har at gøre med en gammel hestestald hvor nogen, en ung pige er blevet myrdet af en jaloux svensk jockey. Her er der foregået et mord. Der er meget man ikke ved mellem himmel og jord, men jeg ved når der er foregået et mord, her i 1734 – 1735

Her er der foregået en mord i en iskiosk. Et helt utroligt mord hvor mordvåbnet var en nedfrossen cola-is. Den er trængt gennem hjertet på de fire myrdede. Og har bredt sig og blevet til sukker i deres varme hjerter. Så her er der foregået en mord, hvor våbnet var is!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar