onsdag den 25. maj 2016

Om et par timer forsvinder jeg ind på et bibliotek med Harald Voetmann

Harald Voetmann i samtale med Lars Bukdahl

Forfatteren Harald Voetmann taler med litteraturanmelder Lars Bukdahl om sit forfatterskab, med udgangspunkt i sin seneste roman ”Syner og fristelser” fra 2015.
Romanen handler om benediktinermunken Othlo, der på sit sygeleje i klosterets sygesal svæver ind af ud af bevidsthed, mens han kæmper med syner og fristelser, der vil lede ham i fordærv. Kom og bliv klogere på Voetmanns arbejde i spændingsfeltet mellem historisk tankegods og moderne rationalitet.
Harald Voetman er uddannet på Forfatterskolen 1997-99 og har en BA i latin fra KU.

Tid: 25. maj 2016, kl. 16:15-17:15
Sted: Det Humanistiske Fakultetsbibliotek, Njalsgade 112
Arrangør: Det Humanistiske Fakultetsbibliotek 

Haralds seneste 4 opdateringer (Facebook Tidende kender ingen grænser):
Harald Voetmann shared Doctor Hielpeløs aff Græcken Land's videofeeling som en Bountybar i et lunt pissoir.-2:06


Som en Bountybar i et lunt Pissoir: Doctor Hielpelös aff Græcken Land paa Struer Stats Gymnasium.
Comments
Peter Højrup
Peter Højrup Dr. Hielpeløs i X-Factor nu!

(Meget indforstået, hvis man ikke har fulgt diverse raserende litteraturdebatter.) Jeg er virkelig skeptisk overfor det, Claus Elholm Andersen sætter op som en vej ud af den danske litteraturs påståede dødvande: at den skal blive "omverdensfortolkende" og forholde sig mere konkret til "klima- og flygtningekrise og demokrati under beskydning" i en plotbaseret form, vel at mærke. Det handler altså om at finde farmors romanskabelon frem fra slagbænken og stoppe alle nutidens problemer ind i den, så den igen kan bryste sig af aktualitet. Det lyder som den perfekte opskrift på nedladende formidling, slet ikke som god litteratur. På den anden side lyder det som en litteratur, der ville være dejligt nem at forholde sig til som forsker. Ikke alt det bøvl med at skulle sidde og lede efter en eller anden 25-årigs eksistentielle ærinde i ordsalaten.
Gammel ægyptisk ritualtekst. Om natron og negleklipning og et øje, der spytter?

Harald Voetmann's photo.
Comments
Harald Voetmann
Harald Voetmann Jesper Wamsler, er det her en type opgave, I kan bruge på krydsordforlaget - find de manglende ord i det forvrøvlede oldtidsfragment?
Jesper Wamsler
Jesper Wamsler Glimrende idé. Måske man kunne krydre sådan en udgivelse med illustrationer i form af hieroglyfrebusser? Vi mangler sådan set bare en god titel...

Ekstra Bladet, for helvede ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar