fredag den 13. maj 2016

Maximal smålighed

Se lige denne her historie på politiken.dk - for fanden da:

af Frank Hvilsom Journalist

"Den varetægtsfængslede forfatter Yahya Hassan har mistet sin forsvarer i en meget omtalt straffesag i Aarhus.
Både Retten i Aarhus og Vestre Landsret har besluttet at afsætte advokat Claus Bonnez som forsvarer for forfatteren.
Årsagen er en episode 22.marts under advokatens besøg hos sin klient i arresten, oplyser han.
»Han tog min mobiltelefon mod min viden, da han skulle ind i et badeværelse ved siden af besøgsrummet for at tisse«, forklarer Claus Bonnez.
Advokaten opdagede imidlertid hurtigt tyveriet.
»Jeg var heldig, at jeg opdagede det, og så trykkede jeg på alarmknappen, så jeg fik fat i personalet. De fandt den uden for det rum, hvor han havde været på toilettet«, siger Claus Bonnez.
Advokaten siger, at han ikke trykkede på alarmknappen for at anmelde tyveriet.
»Det var for at undgå blive klandret for, at han skulle have lånt min telefon«.
Claus Bonnez føler sig ikke forurettet, siger han.
»Jeg melder det, fordi det er forbudt, at han hugger min telefon. Men det er ikke brugstyveri, og jeg synes, det er bagatelagtigt«.
Politiet valgte at sigte forfatteren for tyveri. Dette forhold indgår nu i sagen om det skyderi, som Hassan er sigtet for.
Når forsvareren således er offer for en påstået forbrydelse, som klienten har begået, må han afsættes på grund af inhabilitet.
Claus Bonnez har sendt sagen til Procesbevillingsnævnet og bedt om hastebehandling med henblik på at få sagen indbragt for Højesteret.
Til Ritzau siger advokaten, at han mener, at politiet kunne have valgt at udskille spørgsmålet om telefonen til en selvstændig sag. Var det sket, ville han fortsat kunne være forsvarer for Yahya Hassan, mener han.
»Det er min opfattelse, at man vil af med mig, fordi jeg har klaget over flere ting i forløbet«, siger Bonnez.
Hassan benyttede den stjålne mobiltelefon til at opdatere sin profil på Facebook."

Opdateringen var dette alt andet end konspirative nødskrig, som YH nåede at få afsendt 5 gange:
Jeg sidder i en arrest med brækket kraveben og brækket håndled hjælp skal opereres i hånden har brug for hjælp hjælp mig

Hvorfor dog midt i skyderi-sagen insistere på at anklage Yahya for tyveri af en telefon, han låner et kort øjeblik for at gøre anskrig på social medier? Der er altså meget der ligner ond vilje i denne ulykkelige sag!

1 kommentar:

  1. Ond vilje, you bet, at affyre 5 potentielt invaliderende/dræbende skud på få meters afstand. Hold dig dog til digtene mand. Hvordan digteren finder inspiration må være hans egen sag

    SvarSlet