fredag den 29. januar 2016

Spørge-Jørgen om rejeost (det kan han virkelig ikke lide)

Det må være tid at transskribere fra Spørge-Jørgen på 24Syv igen; jeg hører det ikke fast, men det gør du, inde ved siden af og helst til tiden, 12-13, og jeg kan så svagt høre, hvis jeg ikke har andet lyd kørende, Jørgen tale hos dig, som sådan en lille, knap artikuleret fløjlsmumlen, gennem gardinet og glasdøren mellem os, og så kan jeg løbe ind i en større eller mindre bid, hvis jeg har et ærinde inde hos dig, og det er aldrig mindre end diverterende fedt, men inspirations- og intensitetsgraden kan godt veksle (hvis det ikke bare er den private nyhedsværdi for mig, der har læst og hørt megen Leth-speak (undtagen lige Tour de France, hvor han jo også mest taler om løbet og og omgivelserne), der er vekslende); jeg vil prøve at finde¨den større, fantastiske bid fra et par uger siden, hvor han talte om at spille tennis med Rifbjerg (måske er der en bloglæser, der kan huske datoen?). For nogle dage siden sad jeg pludselig og hørte det meste af en hel udsendelse, og i går hørte jeg bare nogle bidder før og efter, jeg var inde og tale med dig, og blandt andet denne perle:

- Der er en lytter, der spørger: Kan du lide rejeost?

- Nej, jeg kan ikke lide rejeost. (lang pause). Det kan jeg ikke. Det er længe siden, jeg har været i nærheden af rejeost. Det tilhører barndommen, tror jeg, eller ungdommen, tror jeg. Det kan jeg ikke lide. Det er noget værre creme, man puttede på en kiks dengang. Det er en uskik. Jeg kan ikke forstå, hvordan det kommer op, hvordan spørgsmålet overhovedet kommer på banen. Det kan jeg bestemt ikke. Jeg troede, det var afskaffet, rejeost, jeg troede ikke, man kunne få det mere, at det var fordømt og smidt ud.

- Hvad er det, du ikke kan lide ved det?

Det er fordi, det er egentlig så ulækker en fornemmelse, synes jeg, at smøre sådan noget rejeost ud på en kiks. Det synes jeg, det er. Jeg kan ikke lide det. Det er jo ikke farligt, men det er ikke sjovt. Jeg kan godt lide rejer, jeg kan godt lide ost, men jeg kan bedst lide dem hver for sig. Sådan er det.

6 kommentarer:

 1. Leth taler om sine tennisspil med Rifbjerg i udsendelsen fra 11/1. Ca. 10 minutter inde i programmet.

  SvarSlet
 2. Svar
  1. Velbekomme! Mange af hans svar burde trykkes i bogform, synes jeg, så de ikke går i glemslen.

   Slet
  2. Spørge-Jørgen skulle hellere smage noget rejeost end at smage på sig selv.

   Slet
 3. Charmen er at høre ..skal da ikke 'læses'..

  SvarSlet
 4. Mærkeligt at ingen spurgte ham om, hvordan han selv smager. Han er godt nok det mest selvsmagende menneske jeg har hørt og læst. Det, at smage på selv, er han bedre til end skrive digte. De smager av ingenting, ikke engang af luft.Man læser dem engang og så er det ud med dem. Måske er han god til at snakke om cykelsport, men det har jeg ikke forstand på.

  SvarSlet