onsdag den 25. november 2015

Digtere digter/udtaler sig, indenrigs

Det gode ved Venstres samling af komplet ublu selvbelønnere og hyklere med Statsminister Bilag i spidsen? Tænke, tænke ... At de må bevise eksistensen af en (godt nok langsomt svindende) gruppe af renfærdigt ideologiske borgere, som ser stort på aktuelle politikeres moral og handlinger, så længe de bare mekanisk gentager visse hævdvundne dogmer og beskytter visse(s) interesser. Men er det da godt, det der renfærdigt ideologiske? Er det ikke bare kynisme? "Jeg er ligeglad med, at de tager lidt af kassen, så længe de bare også fylder noget i MIN." Hvorfor ikke vælge Sir Hiss næste gang, han er bare en tegnet slange uden arme og derfor meget billigere i drift? Men hvad nu, hvis det ligefrem er vigtigt at være dyr i drift og selvsmørelse? Hvad nu, hvis det simpelthen er beviset på ens værdi, at man ikke sidder på sine hænder og venter på, at skattekisten åbner sig, men lidt mere proaktivt fifler med låsen?
Måske inkarnerer Venstre en rethaverisk grundstemning p.t.: "BECAUSE I'M WORTH IT. Jeg er undtagelsen fra reglen, dét er individuel lykke. Jeg stjæler ikke, jeg udligner bare proaktivt. Jeg medgiver, at det kan se ud som om jeg har fråderen på ved sammenskudsgildet, men I aner ikke, hvor meget jeg har knoklet for at komme så langt. Jeg er en selfmade man, jeg har løftet mig ud af klæbrigheden og dét udløser som bekendt madbilletter i al evighed, nu tager jeg sådan set bare mit jordiske forskud. Det er faktisk mig, der er det store offer, alt, hvad jeg gør, er et offer, jeg ofrer mig på fællesskabets alter, hit derfor med 47 aviser, engelskkursus, en vindmøllepark og skattefritagelse. Man bliver jo ikke sin egen lykkes smed uden jern, vel? Hit med jern, eller jeg tager selv. Hej, hej. Fuld? Ja, fortjenstfuld."

Et lejlighedsdigt.

1 kommentar:

  1. Asta Olivia Nordenhof
    5 hrs ·

    vores liv startede ellers så behageligt med at vi var et lille udmærket æg uden sæd og så skulle vi i stedet lære alle disse rædselsfulde regeringer at kende og dø i angst

    SvarSlet