tirsdag den 10. november 2015

Det mindste autofiktive blink

Helle var forrige uge på forsiden af ugebladet Søndag - hvilket momentant gjorde alle Irmaers og Brugsers bladstativer radikalt stiligere - og blev interviewet indeni, citat:

Det har altid været en særlig glæde for Helle at kunne citere sin mor ordret i sine bøger. Og en fest når moren opdagede det.
  Fro eksempel havde hendes mor engang en kæreste, som efter morgenkaffen rejste sig og gik og ikke kom igen. Det undrede hendes mor noget. Hun fortalte, at hun havde ringet til hans telefonsvarer og sagt: "Er du gået for at gå¨, eller gik du?"
  - den bemærkning kunne jeg ikke lade være med at skrive ned på en seddel, siger Helle.
  - Måske håbede hun også lidt, at jeg gjorde det. Så gik der fem år, også brugte jeg bemærkningen i romanen "Dette burde skrives i i nutid" i en anden sammenhæng. Det endte også i overskriften på en anmeldelse af bogen i information. Det var min mor stolt af. I det hele tages var hun utrolig stolt af mig som forfatter. Hvis jeg havde udgivet en bog, tog hun sit fine tøj på og gik forbi Arnold Busck i Nykøbing Falster seks gange om dagen.
  Helle har aldrig oplevet, at nogen har klaget over, at de kan genkende en flig af sig selv i hendes bøger.
  - Tværtimod. I min debutbog er der en person, der får en tegnestift imellem tænderne, fordi han bider i en brunsviger. Min far taler stadig om, at det jo var ham, og at det er han glad for kom med.

2 kommentarer:

  1. Søndag har en skribent, der er ramt af svær begejstring for personlige pronominer, og en søndagskorrekturlæser, som håbede at få arbejdet, mens der blev holdt børnefødselsdag.

    SvarSlet
  2. Undskyld, Anonym. Gider du uddybe? Ud fra læsning af citatet fra artiklen ovenfor forstår jeg simpelthen ikke, hvad du mener med de personlige pronominer. Jeg går ud fra, at korrekturfejlene skyldes Lars Bukdahls iver for at afskrive det hele så hurtigt som muligt.

    SvarSlet