torsdag den 29. maj 2014

Komplet Kiosk-biografi

- i Kiosken i WA Bøger i går citerer jeg fra den indledende, biografiske tekst i "selvbiografien" Svend Dalsgaard, her er den komplette tekst:

-->
Jeg er født klokken 11.34 d. 29/5 1914 – altså i tvillingens tegn, hvilket jeg betragter som en fordel – menneskeligt som kunstnerisk.
  Jeg måler 179 cm og vejer 73 kg. Håret er mørkeblondt, kortklippet uden skilning. Øjnene grå. Under venstre armhule har jeg en vorte af størrelse som svovlet på en tændstik. Jeg bruger læsebriller, men har ellers ikke udprægede skavanker. 
  Jeg står op klokken 8-8 1/2, børster tænder, vasker og barberer mig. Trækker i tøjet, og reder min seng. Bruger nr. 39-40 i skjorte og nr. 44 i sko. Jeg kan ikke lide korte sokker, og mit tøj er almindeligt gråt. Jeg holder af at være renvasket, og ifører mig rent tøj hver morgen, - ikke af æstetiske - men anonyme grunde.
  Til morgenmad spiser jeg to stykker rugbrød med ost og to stykker franskbrød med honning eller marmelade, dertil kaffe. 
  Efter morgenmaden tænder jeg en cigaret, går på lokum, vasker hænder, og tager sko og jakke på. De fleste dage skriver jeg en huskeseddel på forskellige varer jeg skal have med hjem. Strækningen fra Sjællandsgade 11 til mit værksted Staldsgårdsgade 7, tager fra 5 til 12 minutter, - alt efter om jeg cykler eller går. På vejen standser jeg undertiden op for at læse avisernes spisesedler uden at de interesserer mig synderligt. Går fra værkstedet kl. 12,45 - besøger forskellige handlende, alt efter hvad der står på huskesedlen. Spiser middag, som regel to retter, - eksempel i dag: Kold fisk og kartoffelsalat og rabarbergrød med mælk. Tilbage til værkstedet kl. 13,45 - måske ad en anden rute end den om morgenen. Kl 15,15 drikker jeg kaffe på Quizaz, - igen på værkstedet til kl. 18,45. Hjem til aftensmad: 4 stykker rugbrød, et æg og en halv flakse hvidtøl. Læser den lokale avis der højst opholder mig fra 3 til 5 minutter. I de fleste tilfælde tilbage til værkstedet. Ellers besøg hos bekendte, eller bibliotheket, eller hvad der kan falde for. Nescafé ved ti-tiden, og som regel , i seng før kl. 23
  Min kontaktbehov er ringe, og mine venner og fjender ved ikke at de er det. Jeg holder af fortløbende talrækker, målebånd, antenner, skibsmaster, reb og tov, af det kolossale og det mikroskopiske, lodret og vandret, ørkenen, havet, retningen UD, tidspunktet NU, og jeg elsker solen.
  Af alle kunstnere, malere, billedhuggere, forfattere, skuespillere, og hvad der ellers er, foretrækker jeg Sven Dalsgaard. Drejer det sig om forretningsmænd, betlere, reportere, grøftegravere, instruktører, landmænd, apostle, tyve, snedkere, atleter, generaler og andre, ville jeg igen foretrække Sven Dalsgaard.
  Jeg sympatiserer med natten, men foretrækker dagen. Håb og ønsker betragter jeg som svagheder ligesom tandpine og selvforagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar