lørdag den 17. marts 2012

Arrogant uvidenhed

Forfærdeligt tung, tungere end en kasse med mine egne usolgte bøger, føles Information her til morgen, og så opdager jeg, at det er på grund af et krimi-tillæg på 56 sider (med en bagsideannonce for 20 krimier, der kan købes i Føtex, og annoncer er jo nok den reelle bevæggrund til krimitillægget, der er stoppet med dem), hvor tungt forfærdeligt! og hvor er jeg åndssvagt stolt over, at jeg kun kan svare på 1 spørgsmål (OK 2, der er også et spørgsmål om Susanne Stauns Hilsen fra Rexville) i "Den store krimiquiz":

Hvad hed den logisk tænkende detektiv i Edgar Allan Poes novelle 'Dobbeltmordet i Rue Morgue' (1841)?

C. Auguste Dupin!

Men gid dog Poe ikke havde skrevet sine tre Dupin-noveller og ved et teknisk uheld opfundet krimigenren, så havde det ikke været et krimi-tillæg, der skammeligt tyngede Information denne lørdag, men ærefuldt måske faktisk et poesi-tillæg (så meget af den bedste poesi i disse år anmelder Inf slet ikke, fordi den udkommer på små- og mikroforlag).

4 kommentarer:

 1. Nu vi snakker quiz og spørgsmål du kan svare på ... det er vel Hilsen fra Rexville af Susanne Staun du mener, ikke?

  SvarSlet
 2. Jo, selvfølgelig! Belleville er den parisiske støjsender der taler (og uden Hilsen fra titlen på en Henning Mortensen-roman).

  SvarSlet
 3. Det er også denne virkelig fine film, anbefales!

  SvarSlet
 4. Og har du læst de krimier der skrives om i krimitilægget? Hvad er egentlig underteksten, Lars? hvad er det, litteraturen skal? Poesi og prosa er vel to veje til samme diffuse mål om erkendelse af det menneskelige vilkår; og ligesom man vel bliver blind for ruten af altid at cykle den samme vej, bliver man vel også blind, hvis man tror kun poesien er en vej til at forstå sammenhænge i tilværelsen. Jeg så også gerne et poesitillæg i information; men jeg synes ikke det behøver at være enten eller, det kan være både og. Og ligesom mange mange afviser poesienes indsigter uden at have læst dem, afviser du vel også krimilitteraturens hvis du skriver sådan uden at have læst. For ondskaben findes skam, døden, mordet, fornedrelsen, bedraget og passionsmotoren, som alt for sjældent finder vej ind i poesien; og skal vi lukke øjnene for det og tro, at hele tilværelsen kan fanges i mellemrummet mellem linjerne?

  SvarSlet