torsdag den 8. december 2011

Hjælp ønskes til bjærgning af den unge Blogdahl

Da kontakten blev slukket for den første version af Blogdahl på Weekendavisen hjemmeside for ret nøjagtig 2 år siden, forsvandt samtidig blogpostarkivet, og nu kunne jeg godt tænke mig at få fingre i det og stille et eller andet op (forslag modtages gerne, men er det enkleste og smarteste ikke bare at oprette en selvstændig sidevognblog, som jeg fylder det hele arkiv på og hvor det så kan stå og være læseligt i sin virtuelle montre?), WA er ikke nogen hjælp, men er det ikke noget med, at jeg kan gå tilbage i tiden til WWW november 2009 og entre den gl. blog ligesom sidelæns, og hvordan fanden, Martin, Martin, Arne, anyone!?

8 kommentarer:

 1. Hvis du kan få fingre i indlæggene, f.eks. i XML format, kan du hælde det over på Blogspot og bibevare de originale datoer.
  Vælg "indstillinger" > "Andet" > "Import blog".

  Tror kun du finder de originale blogposts, hvis Berlingske IT har en backup fra det år.

  En anden mulighed er at bruge Webarchive, der har nogle snapshots liggende, der gør det muligt for dig at bruge lidt copy/paste. Klik på dagene med en blå ring om:
  http://wayback.archive.org/web/*/http://www.weekendavisen.dk/blogs/lars-bukdahl

  Held og lykke og giv mig gerne et hint om det virker for dig.

  SvarSlet
 2. Jeg er i gang med at undersøge Webarchive, hvor jeg, så vidt jeg kan se, godt, men udelukkende kan nå frem til blogposter via tag-skyen øverst på den gl. WA-hjemmeside og inde på de (derfra frem-linkede) enkelte blogposters tags, men hvad så med de blogposter, hvis tags ikke er inkluderet blandt de populære/tilfældige tags i tag-clouden og som ikke deler tag med andre blogposter !? Jeg tror, jeg stille og roligt bare tager dem, jeg kan få fat på i Webarchive, og hælder dem over på den nye blog i tilfældig/systematisk rækkefølge: først tømmer jeg hver tag i tag-clouden, så går jeg ned i de ubrugte tags i de enkelte blogposter ... Piece of cake! Kviksandkage!

  SvarSlet
 3. Og kommentarerne kan man åbenbart slet ikke komme ned i; der var nu heller ikke så mange, og de fleste skrev jeg vist selv ...

  SvarSlet
 4. Går du ind på Waybackmachine og vælger datoen 12. marts 2009, så kommer du frem til en udgave af Weekendavisen, hvor der er linket til blogs foroven i avisheaderen. Dér kan du så finde din egen og systematisk bladre tilbage en vis tid - uden brug af tags. Måske kan du gentage processen ved at gå længere tilbage i datoerne - siden crawler kun ned til et vist niveau i linkdybden for hver gang. Du kan muligvis også klikke dig ind til nogle enkelte kommentarer på den måde.

  SvarSlet
 5. Du skal nøjes med at søge på www.weekendavisen.dk i Waybackmachine - ikke den lange sti med http://www.weekendavisen.dk/blogs/lars-bukdahl.
  Så får du vistnok flere datoer at vælge imellem.

  SvarSlet
 6. Tak for rådene! Jeg har fundet en gangbar kronologisk metode frem til i hvert fald begyndelsen af 2009 -

  SvarSlet
 7. Nu kniber det igen- jeg går i seng!

  SvarSlet
 8. Såfremt det ikke lykkes at få fisket det hele ud via Waybackmachine, er her endnu en mulighed.

  Det Kongelige Bibliotek har nok gemt hele din gamle blog.

  http://netarkivet.dk/index-da.php

  Der står godt nok noget om, at kun "ph.d. studerende eller højere" har adgang, hvad der så end ligger i den platte valuering højere. Men det var måske værd at forsøge, hvis din anden metode ikke kan give dig adgang til alle indlæg i deres helhed.

  http://ing.dk/artikel/103152-giv-dog-alle-danskere-adgang-til-vores-hukommelse-netarkivetdk

  SvarSlet