torsdag den 1. december 2011

Promenerende - uden ende!

Velkommen til de nye blogkolleger og -konkurrenter på kollektivbloggen Promenaden, Lene Asp Thomas Boberg, Niels Frank, Pia Juul, Maja Lucas, Martin Glaz Serup (der nu ligesom jeg er dobbeltblogger, det er en splittet eksistens!) (og måske Lars Skinnebach (hvis Øvelser og rituelle tekster omsider udkommer i morgen, meddelte After Hand i går, send straks et eks. med bæredygtig brevdue!) han står med små bogstaver øverst!?), der har premiere i dag med 1 blogpost af hver af kollektivets medlemmer - det er en fino, broget og skrumlet gangartsbuket; de mest friske (og jeg mener friskhed, spontanitetsduft, må være et vigtigt blog-kvalitetskriterium) poster er Bobergs begejstringsudbrud om Bjørn Rasmussens debut, Friis' gennemhegling af (nemlig konkrete anmeldelser i) Politikens Litteraturtillæg (har hun husket at søge stillingen som ny litteraturredaktør?) og Juuls lille, spidse bemærkning om, at bibelhenvisninger ikke er noget at være bange for; Asps og Lucas' poster (om Lehto og Woolf) er fint og sirligt tænksomme (absolut heller ikke en dårlig blogkvalitet!) og Serups dagbogsflosser realistisk, kun Franks post skuffer, synes jeg, en karikatur af en "Yngre kvindelig forfatter", som ikke med nogen skarphed (og dermed heller ikke effektiv ondskab) ligner en yngre, kvindelig forfatter, jeg kender, og fx hverken (hvis de skal være yngre end 40 og solidt medieeksponerede) Lone Hørslev, Christel Wiinblad eller Josefine Klougart; satiren bliver lige så overfladisk som dens objekt anklages for at være. Nå, men det er først i morgen (eller senere i dag, man må NB gerne skrive mere end 1 blogpost om dagen), bloggen rigtigt begynder, først NU at ØJEBLIKKELIGHED er vilkåret: Promener løbende!

4 kommentarer:

  1. Jeg synes Niels Franks post er tiltrængt. Er der efterhånden en ung, kvindelig forfatter, der ikke er halvnøgen/helnøgen/viser bryster i stramme kjoler på omslagsfotoet? Det er blevet en konkurrence om, hvem der deler mest ud af privatliv, køn og flirteri med journalister, prisuddelere, fotografer, Facebookfans og damebladsansvarlige. Litteraturen udvandes.

    SvarSlet
  2. Men er det den unge, kvindelige forfatters skyld eller er det snarere mediernes salgsorienterede, porno-logik som bør være angrebsmålet?

    SvarSlet
  3. Begge dele. Forfatterinderne klæder sig selv af, tournerer og flirter ganske frivilligt. Medierne nyder godt af frivilligheden. Hvad nytter det med alle disse stærke, kvindelige forfattere med nye stemmer, hvis de blot kæmper med hinanden om at lade sig eksponere og seksualisere mest?

    SvarSlet