torsdag den 30. juni 2011

Covergirl riot

Modemagasinet Cover er ikke det værste litteraturmagasin i DK (kommer lige efter Femina, der kommer lige efter Apparatur); forsidenyhed på det nye nummer: "GENERATION KLOG/ DE UNGE DYRKER DIGTE OG SER FRANSKE FILM I HEMMELIGE KÆLDRE". Artiklen indeni hedder "LYT, LÆS, SE & HØR" og beretter først om de franske film i de hemmelige kældre og så om alskens litteraturlir, bl.a. lanceringsfesten for Hvedekorn 1, 2011 (uden at nævne Hvedekorns navn FY!) på The Log Lady Café og April Laurings Opdigtede Onsdag på Gefärlich; April udtaler forjættende følgende:

Det er fedt at se, hvordan lyrikscenen vinder mere og mere plads igen. Gæsterne i restauranten nyder aftenerne, og forfatterne bliver ofte helt overvældede over den intense modtagelse, fordi folk virkelig lytter, fortæller April Lauring, som mener tendens er kommet for at blive./ "Det er et boom af nye initiativer, og det føder den ene klub efter den anden," siger hun.

Og så bringer Cover til overflod Stine Pilegaards vidunderligt vittige bidrag (kimen til hendes kommende, med længsel ventede debut på Samleren, Min mor siger) til Forfatterskolens Afgangsantologi IN EXTENSO - og i pararazzi-sektionen POPLIFE ser man pludselig Hvedekornsdigter og kommende Forfatterskoleelev Lea Løppenthin, der i går eftermiddags læste perlende perfekt op på Roskilde. Og lige nu opdager jeg en gævt gnæggende klumme af Maria Gerhardt AKA DJ Djuna Barnes, hardcore-debutant i nævnte Hvedekorn 1, 2011, om jordens undergang denne sommer:

Og selv har jeg troet, at jorden gik under hvert år. I 33 somre. Så¨hviolke forholdsregler har jeg truffet? Jeg har sørge for Roskilde- og Sonar-billetter, med det hele til mig og damen. Og at min omgangskreds i øvrigt består af  af en udadvendt type, der taler flydende kinesisk. En arkitekt, der kan designe en fremtidig flydende have. En mangemillionær til at betale overlevelsesgildet. Og et par stykker, der forstår at feste, som var det 1999 -

1 kommentar:

  1. Og forlaget Arenas småtryksserie ARENA KONTRA er sørme også med i Covers sommernummer! Jf. http://dethvidec.blogspot.com/2011/06/poplife-arena-kontra.html

    SvarSlet