tirsdag den 2. juni 2020

Om sortering af sandhedsaffald

Jeg var i lørdags barselvikar for Cecilie som breaking poesi-poet i Politiken Bøger med denne tekst (som der nemlig ikke kan linkes til, da det "ikke kan fungere midt i nyhedsflowet på politiken.dk"):


Sortering af sandhedsaffald

Ifølge en pressemeddelelse, der kun engang imellem er det samme som et dekret, og i dette tilfælde måske faktisk næsten er det samme, fra Udlændinge-, integrations- og chikaneministeriet, dateret februar 2016, skal engangssandheder sorteres i følgende 5 kategorier:

1.     Ombudsmandssandheder. Sandheder, der fortælles Ombudsmanden, er juridiske sandheder, som derfor ikke er rigtigt sande sandheder. Flyttes til skriggult skraldespandsikon.

2.     Folketingsspørgsmålssandheder. Sandheder, der fortælles som svar på folketingsmedlemmers spørgsmål, er politiske sandheder, som derfor ikke er rigtigt sande sandheder. Flyttes til signalorange skraldespandsikon.

3.     Samrådssandheder. Sandheder, der fortælles et samråd i Folketinget, er endnu meget mere politiske sandheder, som derfor ikke er rigtigt sande sandheder. Flyttes til blodrødt skraldespandsikon. 

4.     Interviewsandheder. Sandheder, der fortælles journalister i interviews til nye og gamle medier, er journalistiske sandheder, som derfor ikke er rigtigt sande sandheder. Flyttes til giftiggrønt skraldespandsikon.

5.     Instrukskommisionssandheder. Sandheder, der fortælles instrukskommissioner, er red-din-røv-sandheder, som derfor ikke er rigtigt sande sandheder. Flyttes til begsort skraldespandsikon.

(6. Himmerigesandheder. Sandheder, der fortælles Skt. Peter ved Himmeriges Port, er red-din-metafysiske-røv-sandheder, som derfor ikke er rigtigt sande sandheder. Dem findes der ikke noget gemmested til)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar