søndag den 14. januar 2018

I stedet for anmeldelser II

Jeppe Krogsgaard Christensen roser mig i en klumme i Berlingske for AT udgive en bog, hvilket - foreløbigt! - må siges at være meget bedre end at få den eneste ene stjerne for den, som samme Jeppe gav mig for min forrige bog, Alfabeter for Pluto (fejret i denne blogpost) - klummens slutning:

"Det kan godt være, at han fortryder det i de her uger, hvor hans bog udkommer. »Karma er i denne situation ikke min ven« , som han skriver på bloggen. Men jeg beundrer modet. Fordi han udmærket ved, at han vil blive vurderet efter egen målestok. Det er al ære værd, og for mig at se altid et plus selv at risikere noget, når man nu har gjort det til et arbejde at vurdere andre, der risikerer alt.
Jeg er ikke i tvivl om, at flere sidder rundt omkring og håber, Bukdahls bog får en voldsom medfart. Fordi han fortjener at smage sin egen medicin, og fordi det kan trække autoriteten ud af hans anmeldelser. Jeg anmeldte faktisk hans seneste bog for 10 år siden. Den var ikke god, og det ærgrer mig stadig. At alle haters fik noget at fryde sig over. Jeg håber »Korshøjen« er blændende. Og er man selv forfatter, ved man, hvordan det føles at skrive og udgive en bog. Hvor sårbar man er. Hvor rastløse og febrile ugerne op til udgivelsen er.
Er man tilmed en kritiker, der bliver kaldt »Slagteren fra Pilestræde« , må de her dage være uudholdelige. Faren for at blive til grin og ikke bare tabe ansigt som forfatter, men også som kritiker. Meget er på spil, og Bukdahl fortjener respekt. For at gå nøgen og ubeskyttet ind på det felt, hvor han så ofte selv har trukket knivene."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar