torsdag den 25. januar 2018

I dag var en fest på Kajbjerg Skov Kunstmuseum

- det fiktive kunstmuseum oprettet - via hjemmesiden - af mesterprosaisten Bo Reinholdt, hvis 70 års fødselsdag det var denne onsdag, som nu er gået for aldrig at komme tilbage - museets kalender er ikke opdateret siden foråret 2016, men selvfølgelig er mesteren blevet fejret hele dagen mellem de fiktive billeder og fx dette:

" Alessio Bronzetto ( ca.1450 - 1492): Bebudelsen. Omkring 1480. Tempera på træ. 30.5 x 49,3 cm

Maria står i en loggia-lignende bygning ved sin læsepult, mens engelen knæler udenfor foran et vidtstrakt landskab, hvor høje, slanke træer med fantasifulde kroner står spredt omkring. Bygningen har gulv med rødbrune fliser, lange og korte afvekslende, på hvidgullig bund. Taget bæres af slanke søjler med jonisk kapitæl. Hvælvingerne har spidse buer.
Maria har en himmelblå kappe over en fodsid, rød kjole. Hendes hår er sat op med et diadem, hvori er indsat ædelsten i tæt rækkefølge. Hun slår øjnene ned ved modtagelsen af det hellige budskab. Fra himlen står en lysstråle skråt ind i bygningen. En hvid due er indtegnet midt mellem himmel og jord. Marias læsepult er en særdeles kraftig konstruktion, og bogen, der ligger på den, er tilsvarende voluminøs. Marias venstre hånd berører et blad i bogen med det yderste af fingerspidserne, mens den højre understreger hendes blufærdige reaktion i en afværgende gestus.
Engelen er iført en lys klædning af kraftigt stof. Om livet et bælte, overdelen poser tungt ud, hvor dragten nedadtil danner rørfolder optrukket med kraftige skygger. Den ser op på Maria og rækker højrehånden velsignende frem mod hende, mens den i venstre holder en lilje med lang stængel. Engelens lange, lyse hår falder blødt ud over dens skuldre.
På bagsiden af maleriet står: ALEXIUS BRONZAETUS PINX. Rammen om de tre af maleriets sider (øverste, venstre og nederste) er den oprindelige.
I midten af 1700-tallet påførtes motivets himmelparti de lette skyformationer, som ses lige over loggiaens tag." 

 
 - den fiktive udsigt fra kunstmuseet, billede på hjemmesiden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar