mandag den 28. marts 2011

Debut som anonym

Når jeg nu dagligt skal forholde mig til af gode og dårlige grunde anonyme blogkommentarer undgår det ikke at være et helt særligt, vederkvægende kick at publicere et stykke ikke-signeret tekst omsider, som jeg har ugjort det i fredagens Weekendavis, og dette er også en quiz!

5 kommentarer:

  1. Et øjeblik troede jeg, at der stod "når jeg nu skal forholde mig til gode og dårlige anonyme blogkommentarer", hvilket jeg er sikker på, jeg havde haft en virkelig spændende kommentar til.

    Nu i stedet blot følgende: Gå efter bolden, ikke manden.

    Mvh. Anonym

    SvarSlet
  2. Men tankevækkende jo, at så mange af de anonyme indlæg går målrettet og frådende efter manden og her på bloggen ikke mindst mig (som om de (eller jeg) ved hvem jeg er!) - det er dem, der med god grund er anonyme, fordi anonymiteten tillader dem at skide lavt og grimt på de almindelige civiliserede og civiliserende regler for en offentlig samtale - de, der med dårlig grund er anonyme, er dem, der som dig ikke behøver at være det og ville styrke (eller: berige!) deres position som samtalepartnere betydeligt, hvis de signerede deres tekst og dermed satte den i forpligtende kontekst eller bare SPIL ikke med deres private/ virkelige person, "manden", hvis en sådan findes, men med deres mere eller mindre stabile samtalepartner/ boldspiller-identitet. Mikkel Thykiers anonymitet var på grund af skriftens umiskendelighed aldrig reel, men kun principiel, og dermed ikke engang et blankt pseudonym. Og pseudonymer og heteronymer er en helt anden historie, synes jeg, hvis de anvendes med (polyfon) konsekvens og stil - hvortil kommer de mange faste kommentatorer her og på andre blogs som (tilsyneladende!?) nøjes med (de samme eller flere udgaver af?) initialer eller forkortelser af deres navn. Jeg vil hellere snakke med nogen (eller "nogen") end med ingen, og ikke kun fordi ingen tit og ofte er et ualmindeligt dum svin.

    SvarSlet
  3. men Lars, hvorfor går du så ikke ind i din opsætning og fjerner muligheden for at klatte anonymt? det er rimelig enkelt, jeg tror der står noget med Who can live a comment - lige out of the landevej

    SvarSlet
  4. Vel fordi det ikke generer mig mere end som SÅ - og hvorfor så, hvis de anonyme skribenter selv finder anonymiteten nødvendig, gå glip af de mange fornuftige (i mine øjne unødvendigt) anonyme kommentarer?

    SvarSlet