tirsdag den 27. september 2016

Det forkerte Schadechok: E-I-nar!

Som første bind i Gladiator og Krabbesholms  Højskoles nye bogserie Schade-bøgerne* er netop udkommet en smuk (og allerførste) genudgivelse Jens August Schades fortumlede debutroman fra 1931, Den himmelske Elskov paa Jorden, med et lille efterskrift af mig, LB, som desværre, pga. manglende korrekturlæsning, indeholder en håndfuld tanketorskedumme fejl - der især er gået ud over den mandlige hovedperson, Einar Lodbrog Jensen - som jeg lige vil beklage og rette her:

side 136 
Dø løgn dø, ikke Død løgn dø
Einar - ikke Regnar
Einar - ikke Ejnar
side 137
Einar - ikke Ejnar
Einar - ikke Ejnar
Einar - ikke Ejnar
Einar - ikke Ejnar
Einar - ikke Ejnar
Einar - ikke Ejnar

*

schadeboegerlogo

Schade Bøger

… er en ny udgivelsesrække, som bliver til i et samarbejde mellem forlaget Gladiator og Krabbesholm Højskoles linje for grafisk design.
Udgivelserne er tænkt som en hyldest til boghåndværket med vægt på papirkvalitet og grafisk tilrettelæggelse. Og fordi Krabbesholm ligger i Skive og Schade kommer fra Skive, er det samtidig en hyldest til denne den lyse digter.
Det er planen, at der skal udkomme fem titler pr. år. En blanding af nyt og gammelt. Og af alle genrer. For den traditionelle roman og det eksperimenterende digt fortjener i lige mål omhu hele vejen fra manuskript til redaktion og trykning og til du som læser står med den i hånden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar