tirsdag den 5. august 2014

Men jeg havde jo ret!

FB-opdatering af Arne Herløv Petersen:

Her er trøst til alle forfattere, der engang har fået en dårlig anmeldelse. Se her, hvad anmelderne skrev om de andre:

”Så har man også lov til at føle sig mere end almindeligt skuffet, når værket viser sig at være noget så trist som en oppustet og forvirret blanding af en samfundskrimi og en dybhavsthriller.”
Lars Bukhdahl i ”Kristeligt Dagblad” om ”Frøken Smillas fornemmelse for sne” 1992

”Ørkenvandring uden beduiner”
Hans Brix om ”Den kroniske uskyld” 1958

”Hans Scherfig er ikke nogen opfindsom Skribent. Hans Motiv er forladt af Gud og Hvermand… Og nogen evne til at variere det, det har han ikke, naar han nørkler sine Nøgleromaner sammen”.
Hakon Stangerup i ”Nationaltidende” om ”Det forsømte forår” 1940

Scherfigs nye Bog ”Den forsvundne Fuldmægtig” er nemlig ikke god. Den er lagt an som en vittig Roman, men det staar sløjt til med Viddet i den. Den er desuden ment som en Satire. Men dels er den satiriske Kniv gammel og sløv, og dels har den ikke noget at skære i..”
Hakon Stangerup i National-Tidende om Scherfigs ”Den forsvundne fuldmægtig” 1938

”Det er en med Vilje modbydelig Bog, han har skrevet… Ole Jastrau er simpelthen en Dranker, og hans Last gør hverken mere eller mindre Indtryk paa os end Fattigdom ved Dørene… Tom Kristensen har skrevet… en Roman af en ringe Klasse.”
Henning Kehler om ”Hærværk” i ”Berlingske Tidende” 1930

”Pelle Erobreren er da ikke en Bog, der tilfører Læseren Varme… Dens mange vovede Scener virker frastødende.. Selv om der staar ”Folkeudgave” paa hvert eneste af Bogens Blade bliver ”Pelle Erobreren” aldrig folkelæsning.”
Mads Jepsen i ”Folkelæsning” om ”Pelle Erobreren” 1906

”En Fortælling, som vi vel ikke egentlig have Noget imod, men som synes os ikke at tilfredsstille de Pretensioner, hvormed den møder, er »Den lille Ida og hendes Blomster«. Den synes at være en Efterligning af Hoffmann, men hvad enten den nu især er skreven for Voxne eller Børn, saa mene vi, at den Ingen af dem vil tilfredsstille.”
Dansk Litteratur-Tidende om HC Andersen ”Eventyr, fortalte for Børn” 1835

"Ækle, unaturlige Billeder… Øhlenslæger bruger Udtrykke og udmaler Forestillinger, neppe noget kultiveret og tillige fordomsfrit Menneske kan læse uden Væmmelse.”
"Kjøbenhavnske lærde Efterretninger for Aar 1803" om Oehlenschläger ”Digte”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar