søndag den 21. juli 2013

1-læser-tekster

Fra interview med Klaus Rifbjerg i Politiken:

Indimellem blander provokatøren og forfatteren også roller, som eksempelvis i den nye novellesamling, hvor Rifbjerg har plantet et par bevidst forvrøvlede vignetter om ' Morgen', ' Middag' og ' Aften'.
»De er kun skrevet til ham der tossen på Weekendavisen, hvad hedder han? Lars Bukdahl, nåh ja. Jeg tænkte: »Nu skal han få lidt på sin måde, for så bliver han begejstret«. Og hvad tror du, han blev? Begejstret. Det gjorde han«. Hvis man kan fnise i en alder af 81 år, er det, hvad Klaus Rifbjerg gør.

- det må siges at være den ultimative avantgardistiske gestus: at skrive og på landets største forlag få udgivet 3 nonsenstekster med det eneste formål at narre 1 specifik læser - man umiddelbart ikke kan huske navnet på - til automatbegejstring. Så beyond Højholt, Klaus! Nu er du også landets største avantgardist, totalstor er du! Og tak for teksterne, som jo bare er gode tekster også for andre end mig - og hvad var så lige den polemiske pointe: Ja, jeg mener, at nonsens er en kvalificeret poetisk genre, og jeg er glad for kvalificeret nonsens, og skriver en digter kvalificeret nonsens, bliver jeg glad, og skriver Danmarks megastørste forfatter for første gang i sit 80-årige liv kvalificeret, umiskendeligt signeret nonsens, bliver jeg ret ekstra glad, JA, fordi han dermed én gang for alle beviser, at nonsens er en kvalificeret poesislags, TAK!

Og medfnis!

1 kommentar:

  1. Poul Aksel Poulsen22. juli 2013 kl. 03.26

    Jo, men læg lige mærke til, hvad Erik Jensen skriver:

    "Hvis man kan fnise i en alder af 81 år, er det, hvad Klaus Rifbjerg gør."

    Men hvad nu hvis man IKKE kan fnise i en alder af 81 år? Så har Rifbjerg højst sandsynligt slet ikke fniset.


    SvarSlet