onsdag den 9. maj 2012

Lilians hoved hentet - til Rådhuspladsen/ Gentofte

Lilian Munk Rösing er blevet headhuntet fra Information til Politiken af den nye litteraturredaktør Jes Stein Pedersen og debuterer i dag med en ikke ligefrem øjeåbnende anmeldelse af Jørgen Leths Samlede digte (lige præcis Leth er det så også svært at sige noget nyt om, I know, og poesi har aldrig været Rösings force: Wow! siger hun vistnok uironisk til disse slemme linjer fra Leths tidlige, konfrontationsmodernistiske fase: "Din nål/ i mig/ trækker/ længslens/ kinesertråd/ igennem blodets/ månekronede årer"!?). Men det er en god nyhed, tror jeg på! Politiken har brug for en (når hun gider være det - gid, Lilian!) passioneret og klog og stærk anmelder. Og på Information kan sekundæranmelderne - og mine favoritter - Tue Andersen Nexø (jf. hans solidariske ve-råb i kommentarfeltet for et par uger siden) og Kamilla Löfström (og Erik Skyum, som LMR også har reduceret til sekundæranmelder) få plads og licens til at blive ligeværdige førsteanmeldere. Everybody wins!

Og i eftermiddag læser Politikens nye førsteanmelder og yours truly indtil sidste øjeblik hemmelige (men burde hun ikke i stedet have anmeldt Rasmus Halling Nielsens Tvillingerne???) yndlingstekster på Gentofte Hovedibliotek, kom og læs nær, nærmere, nærmest:

Læsninger



Entré: kr. 50 kr. Billetter købes på: www.gentofte.billetto.dk
Onsdag den 9. maj kl. 17.00 - 18.30 på Gentofte Hovedbibliotek
 
Gentofte Hovedbibliotek inviterer til en ny type arrangement med fokus på læsning. Vi stiller spørgsmålene: Hvordan læser man litteratur? Står det i teksten og i så fald hvor? To gode læsere: Lars Bukdahl og Lillian Munk Rösing medbringer hver én kort tekst, som skal ultra-nærlæses. Teksten læses op, analyseres og diskuteres med resten af panelet og ikke mindst med publikum, som får teksterne udleveret på papir ved indgangen.
 
læsning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar