torsdag den 12. juli 2018

Rouletteregler

Regler for reolroulette

Når det er mørkt, grib en bog, hvis ryg du pga. mørket ikke kan se, i Bogbørsen*

Slå tilfældigt op i bogen når hjemkommet og skriv tekst af

*

Bogbørsen i Gentofte

Bogbørsen er en udendørs skulptur. Et bogskab, hvor borgerne kan bytte bøger og give gode læseoplevelser videre. Med i alt fem udendørs bogskabe kan borgerne kvit og frit tage en bog med hjem. Samtidig kan de aflevere bøger, de ikke længere har brug for.
Gamle, men stadig gode bøger, får på den måde nyt liv, og håbet er, at man ved hjælp af litteraturen falder i snak med mennesker, man måske ellers kun nikker til – naboer eller forældre fra børnehaven og skolen.
Du kan finde bogbørsen her:
  • I Ordrup (Ordrup Park ved Morescovej og Ordupvej)
  • I Jægersborg (På Ibstrup Torv for enden af Jægersborg Allé)
  • I Hellerup (på det grønne område mellem Ahlmanns Allé og Duntzfelts Allé)
  • I Vangede (ved Dan Turèlls Plads) 
  • I Dyssegård (ved Dyssegårdsskolen)

Overskud og ikke overforbrug

Bogbørsen fungerer også som flotte skulpturer i byrummet. Bag udviklingen af bogskulpturerne står billedkunstner Signe Guttormsen og arkitekt Steen Palsbøll. Med inspiration fra lignende projekter i Tyskland har de sammen skabt Bogbørsen specielt til Gentofte.

Bogbørsen spiller både på det uventede og den pludselige, positive oplevelse, der opstår, når mennesker føler sig godt tilpas og har lyst til at opholde sig i byrummet. Tillid er også en meget vigtig faktor. Ideen er, at i et samfund, hvor tilliden blandt borgerne er stor, kan det lade sig gøre at skabe en velfungerede byttecentral og have bøger stående, som alle kan tage af.

Bogskabene drives i samarbejde med en række frivillige, der har meldt sig som ambassadører til at holde øje med bogskulpturerne og sørge for, at der er fyldt op, og at indholdet i bogskabene varieres i starten. Vil du vide mere om Bogbørserne, så er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Elin Skyum-Nielsen på ebj@gentofte.dk .

Fakta 

Bogskulpturerne måler 2,70 meter i højden og er 80 gange 60 cm i omkreds. Materialerne er ’avonite’, glasfiber og polycarbonat og lyset er LED-lys med energi fra et solcellepanel.
Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Lokale- og anlægsfonden og Kulturpuljen i Gentofte Kommune.

1 kommentar:

  1. Vi har i nu snart et par år en lignende og meget populær bogbørs på Islands Brygge :)

    SvarSlet