onsdag den 6. maj 2015

Jeg er ikke læseren

Det er sjældent personligt at blive udpeget som en læser, en bog, eller i dette tilfælde en hel serie af bøger, IKKE er henvendt til.

På Lindhardt & Ringhof, igen og og igen taberforlaget, har de fået sig et såkaldt imprint, der hedder Lovebooks, der bestyres af 3 L&R-indsatte og som består i noget interaktiv aktivitet i og udenfor nettet og nogle e-bog-genoptryk og én nyudgivet bog - Bogmarkedet interviewer de 3 imprint-redaktører:

Det er meget vigtigt for os, at læserne på den måde selv har anbefalet den. Det passer godt på vores genre, da romance-bøger traditionelt set ikke er anmelderdarlings. Dem må man finde omtalt andre steder.”
’Anna og det franske kys’ er da heller ikke blevet anmeldt i dagbladene endnu, men er til gengæld blevet læst flittigt på Mofibo. Her er den blevet anmeldt super godt, og gennemsnittet ligger vist på 4,3 stjerner, lyder det stolt fra bogens tre redaktører.
”Vores succes ligger ikke i at Lars Bukdahl synes det er en fed bog,” som Christina siger.
”Nej, vi ved jo allerede godt hvad han vil sige til den, så det behøver vi egentlig ikke høre. Vi vil hellere have at Dorte på 22 fra Ishøj synes ’Anna og det franske kys’ er god, for det er hende vi har lavet den til,” fortsætter Annette inden Rikke bestemt griber bolden og lægger den ned: ”Det er en bog til læserne, sådan er det bare.”

Altså læserne minus mig og inklusive én særlig læser, der hedder Dorte uden efternavn og er 22 år og bor i Ishøj, som velsagtens ikke er en virkelig person, men et patroniseret segmentarisk fantasifoster af et "almindeligt" menneske uden for meget uddannelse, der ikke bryder sig om "anmelderdarlings" (og efter endt skolegang heller aldrig konfronteres med dem), men elsker "romance-bøger", og gør det af et ærligt, ikke-litterært hjerte, til forskel fra de 3 redaktører, hvoraf mindst 2 har færdiggjort eller er i gang med en litterær universitetsuddannelse, hvilket må betyde, at de engang imellem synes om bøger, jeg også synes om, til forskel fra Dorte fra Ishøj, som de er for kloge til at udfordre med fx Christina Hesselholdts Du, mit du, som de alle 3 formodentlig/forhåbentlig har læst og måske endda med glæde, ligesom mig.  

2 kommentarer:

  1. Grib bolden og anmeld den under pseudonymet Dorte Ishøj...

    SvarSlet
  2. "Grib bolden og anmeld den under pseudonymet Dorte Ishøj..."
    Den anmeldelse ville jeg altså gerne læse!

    SvarSlet