onsdag den 22. oktober 2014

stil ER eksperiment

Jeg sidder med en rigtig god og REDELIG, fornuftig og uforskrækket skolebog, af Henrik Poulsen, System og eksperiment. Litteratur og virkelighed i spil 1965-2014, bagsidetekst: System og eksperiment handler om formeksperimenter i dansk litteratur fra 1965 til 2014. Bogen præsenterer eleverne for konkret poesi, systemdigtning, skabelonlitteratur, readymades og digital litteratur.

GODT eleverne omsider kan præsenteres for den slags som andet end kuriøse fodnoter til den ægte, seriøse litteraturhistorie. Litteraturlisten henviser sørme til Blogdahl (uden navns og net-adresses nævnelse): "Litteraturkritikeren Lars Bukdahl er en engageret formidler af den formeksperimenterende kunst. Hans blog rummer alle mulige ind- og udfald om de forfattere og begreber, der er nævnt i bogen." Tak dér, Henrik, men jeg får sådan lyst til at råbe:

AL GOD LITTERATUR ER FORMEKSPERIMENTERENDE LITTERATUR

HVIS DU IKKE EKSPERIMENTER MED FORMEN PÅ HVAD SOM HELST STIVNER FORMEN PÅ HVAD SOM HELST TIL KLICHÈ OG SKABELON, BÅDE DEN REALISTISKE ROMAN OG DET KONKRETISKE DIGT, BÅDE HELLE HELLE-ROMANENS HELLEHED OG KNUD HOLTEN-ROMANENS HOLTENHED

Ingen kommentarer:

Send en kommentar