fredag den 31. oktober 2014

One mean regionsformand

Den skrappeste anmeldelse i WA Bøger i dag - min Blæksprutte om Jussi Adler-Olsen er jo ikke en anmeldelse (JO, DET ER) - er overraskende nok regionsformand i Region Syddanmark Carl Holsts anmeldse af Kristian Ditlev Jensens Sønderjyllands-bog, særligt denne passage:

STRUKTUREN i bogen er enkel. Et forord, et introducerende kapitel og dernæst en række større og mindre fortællinger om småt og stort forskellige steder i landsdelen. Den opbygning medfører desværre et manglende helhedspræg.
De mange beskrivelser og fortællinger fra de forskellige egne af Sønderjylland kommer næsten til at virke som 60 sammenhæftede turistbrochurer og giver bogen et indholdsmæssigt primitivt præg. Men er der således mangler i teksten, kan man glæde sig over mængder af flotte billeder fra det sønderjyske. Rækkefølgen af billederne virker desværre ret tilfældig - og tekst og foto går langtfra altid hånd i hånd. Bogen - og i særdeleshed forfatterens egne og fotograf Lasse Hyldagers billeder - fanger nok stederne, men ikke helt menneskene i det sønderjyske.

 - vendingen "indholdsmæssigt primitivt præg" ville jeg gerne have fundet på, den er på stedet stjålet til fremtidig ondskab. 

1 kommentar:

 1. Oggy og bønnestagen31. oktober 2014 kl. 20.15

  Problemet:

  Det primitive er ofte godt og iggysk.

  Og det sofistikerede er ikke sjældent for grøndahlsk.

  Now I wanna be your dog.

  SvarSlet