onsdag den 24. april 2013

2 premierer der finder sted alt for langt væk

1. Alt for langt væk i i kilometer:

Premieren på Jørgen Leths nye film Jeg taler til jer - John Kørners verden, der har premiere helt i HERNING på Kunstmuseet HEART, og sikke en flot plakat af for en gangs skyld og rimeligt nok IKKE Per Kirkeby:2.  Alt for langt væk i minutter, timer, dage, uger, måneder:

Premieren på Line Knutzons nye skuespil Gruppe 8 - det første ikke-Frilandsmuseale i jeg ved ikke hvor meeeget lang tid! - på Det Kgl. Teater, der først har premiere 21. januar 2014, lidt grå titel, men ekstremt forjættende præsentation i sæsonprogrammet, can't wait:

A: Endelig fornyelse, jeg ELSKER KRAFSTEJLEMA FORNYELSE.
B: Undskyld, men hvorfor bliver du altid så aggressiv af ting du kan li?

I 1961 skabte den hollandske arkitekt Eik van der Heerren ”den smalle dør”, som stort set var umulig at komme ind og ud af. Døren nåede at blive sat kortvarigt i produktion, før man igen vendte tilbage til den mere traditionelle dør. Van der Heerren skrev som reaktion på hele miseren en artikel i branchebladet ’Stol, bord og klaver’ (Chair, table and piano), der med overskriften ”I kan rende mig i røven med jeres døre” blev hans sidste og mest berømte ord. Han tog kort efter livet af sig. De smalle døre er dog bevaret på to hollandske læreanstalter, tre skihoteller i Schweiz samt et plejehjem i Sydengland, hvor man stadig holder Van der Heerrens tanker om ”højt til loftet” i hævd.
Gruppe 8 befinder sig i et rum med Van der Heerrens smalle dør og er i gang med at rede en del tråde ud, hvor de via samtale og udfordringer forsøger at forstå en serie problematikker, som de har fremlagt for sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar