lørdag den 26. juni 2010

Dobbeltgænger rykker dæmonisk

Fredericia: Ny bådtype skal få flere på vandet

Af Erik Madsen

En helt ny bådtype skal få flere unge til at interessere sig for rosport i Fredericia. Båden, en single sculler, er fremstillet i glasfiber og kan roes af de fleste i modsætning til en normal single sculler, der kan være temmelig livlig i ukyndiges hænder, som formanden for Fredericia Roklub, Bjørn Mathiasen, udtrykker det. I denne uge modtog han 15.000 kr. fra Nordea Fonden til den nyindkøbte båd.
-Vi synes, at Fredericia Roklub yder et godt stykke ungdomsarbejde, og vi vil godt støtte dem i bestræbelserne på at få endnu flere unge ud på vandet, sagde filialdirektør Lars Bukdahl, da han i denne uge overrakte pengegaven fra Nordea Fonden.
Næstformand, Per Jørgensen, i Fredericia Roklub tager sig bl.a. af ungdomsarbejdet i klubben, og han er glad for, at man med den nye bådtype kan tiltrække nogle af de unge, som ønsker fart og spænding i rosporten.
-En single sculler er en meget hurtig bådtype, og den nye glasfibermodel er langt mere sødygtig end de traditionelle kaproningsbåde. Det er en stor fordel, ikke mindst her i Lillebælt, hvor der godt kan komme kraftige dønninger fra skibe, der sejler gennem bæltet, siger Per Jørgensen.
Den nye single sculler skal døbes i forbindelse med Fredericia Roklubs midsommerfest lørdag, og den bliver - ikke uventet - døbt Nordea.

Billedtekst: En ny single sculler i glasfiber skal få flere unge fredericianere på vandet. Den er skænket til Fredericia Roklub af Nordea Fonden og bliver her trukket ud på bådslisken af (fra venstre) Bjørn Mathiasen, formand for Fredericia Roklub, filialdirektør Lars Bukdahl fra Nordea og næstformand i roklubben, Per Jørgensen. Foto: Michael Svenningsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar